Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, de winnares van Heel Holland Bakt. Zij maakte een kookboek vol Italiaanse taarten, koekjes en brood. Heerlijke recepten die er ontzettend mooi uitzien en ook nog eens eenvoudig te maken zijn.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Sarena Solari groeide op in het Noord-Italiaanse dorp Castell’Arquato (Piacenza). Op haar zesde kwam ze met haar familie naar Groningen. Jaren later won ze de derde editie van Heel Holland Bakt. En natuurlijk werd het hierna tijd voor een boek waarin ze de Italiaanse bakrecepten van haar oma kon bundelen, samen met haar eigen recepten en een aantal Heel Holland Bakt toppers.

De recepten zijn verdeeld in verschillende hoofdstukken: biscotti (koekjes), piccoli dolci (klein zoet), torte (taart), crostate (gevulde taart), pane e torte salate (brood en hartige taart) en haar Heel Holland Bakt toppers. De recepturen zijn stuk voor stuk duidelijk beschreven en voorzien van extra tips. Hierdoor is het eenvoudig om deze zelf te bakken. Bij de recepten staat niet alleen aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt, maar ook welke materialen. Zo zie je snel welke spullen – die je niet standaard voor elk recept gebruikt – nodig hebt. Een keukenmachine bijvoorbeeld, blindbakvulling of uitsteekringen.

Wat zijn de beste recepten van Sarena Solari?

Onze favoriete recepten van Sarena Solari zijn de tiramisu met limoncino, de crostata alla marmelata en de crostata con amaretti e mandorle. Wist je trouwens dat dit ook Sarena’s favoriete taart is uit haar eigen bakboek? We werden ook verrast door minder bekende baksels zoals baci di dama (dameskusjes) en ciambella di castagne (kastanjetulband met kakisaus). Of de pesche dolci, koekjes die eruit zien als zoete perziken. Broodliefhebbers dromen waarschijnlijk weg bij de stella di pan brioche, het briochebrood met hazelnootpasta dat in een kunstige stervorm is gedraaid. Natuurlijk vind je in het boek ook een aantal recepten die we hebben gezien in Heel Holland Bakt, waaronder Sarena’s 1001 nacht finaletaart.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari staat vol sfeervolle foto’s die ervoor zorgen dat je gelijk zin heb om samen met iemand te gaan bakken. Een must-have voor iedere Heel Holland Bakt fan en voor iedereen die van bakken houdt!

Het Italiaanse Bakboek van Sarena Solari | ISBN 978 90 215 6170 7 | € 24,99 | Kosmos Uitgevers | bestel Het Italiaanse Bakboek van Sarena Solari via deze link bij bol.com.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari
Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari
Italiaans kookboek: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari
Italiaans kookboek: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Related Posts

De Zilveren Lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben!

De Zilveren Lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben!

De Zilveren Lepel mag bij echte Italië-liefhebbers niet in de keuken ontbreken. Het boek wordt in Italië zelf al meer dan 60 jaar verkocht en is de Italiaanse kookbijbel. De nieuwe Nederlandstalige editie van De Zilveren Lepel is bijna 1.500 pagina’s dik en telt meer dan […]

Hotspot! Beach bar Lido Beija-Flor in Puglia

Hotspot! Beach bar Lido Beija-Flor in Puglia

Bij Lido Beija-Flor in Puglia kan je op de rotsen van de kuststrook, met een spectaculair uitzicht op zee en met je voeten bijna in het water bungelend, vis eten die de vissers nog die ochtend uit de zee haalden. Of een van de andere […]1 thought on “Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari”

  • Wat een lekkere recepten. Ik houd van bakken, maar maak nog niet zo vaak Italiaanse taarten. Ze zien er vaak zo moeilijk uit. Misschien zijn de recepten in dit boek makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge