Hotspot! Beach bar Lido Beija-Flor in Puglia

Hotspot! Beach bar Lido Beija-Flor in Puglia

Bij Lido Beija-Flor in Puglia kan je op de rotsen van de kuststrook, met een spectaculair uitzicht op zee en met je voeten bijna in het water bungelend, vis eten die de vissers nog die ochtend uit de zee haalden. Of een van de andere gerechten proberen, een heerlijke cocktail of een fris glas wijn drinken. Wat een fijne plek!

Lido Beija-Flor in Puglia

Een paar jaar geleden is het inmiddels al. Ik reisde af naar Puglia en aan de Ionische Zee, in de baai van Santa Caterina, vond ik Beija Flor. Vanaf de eerste blik op de strandtent was ik verkocht. Ik had er dagen kunnen blijven!

De houten strandtent is gebouwd op een klif aan de rotsachtige kustlijn van de Salento. Nét boven de zeespiegel, dus je kan je benen bijna in de zee laten bungelen. Overdag lig je op de zonnebedden, uitkijkend op de ongelofelijk blauwe zee. Je hoeft alleen maar op te staan om een duik in zee te nemen, een cocktail te halen aan de bar of om heerlijk te eten.

No stress bij Beija Flor
No stress bij Beija Flor

No stress

Boven de kleurrijke bar bungelt een bordje met “no stress”, het motto van Beija Flor, en inderdaad is de sfeer hier ontspannen. Onder het genot van muziek krijg je gerecht na gerecht voorgeschoteld. Farro met gegrilde groenten, een pastasalade met verse vis, seizoensgebonden fruit en natuurlijk een glas wijn erbij. Op de achtergrond hoor je het ruisen van de zee. En na het eten neem je vanaf de rotsen weer een duik in zee.

Beija Flor in Puglia
Met je voeten bungelend in de zee
Beija Flor in Puglia
Beija Flor in Puglia

Wanneer de schemering invalt wordt de muziek wat harder gezet, worden de wijntjes vergezeld door cocktails en frisse biertjes. Helemaal ontspannen kijk je uit over de kristalheldere blauwe zee. Is dit het paradijs?

Het adres: Lido Beija-Flor, Via Calle Cantu, 30, 73050 Santa Caterina, Nardo, Italië 

Tip! Zoek je een mooie plek om te overnachten, dichtbij Lido Beija-Flor? Wij raden Santa Caterina B&B , op een paar meter afstand van Beija-Flor aan, of anders Appartamento Cenate en Cava Li Santi Residence.

Tip2! nog meer redenen om af te reizen naar Puglia vind je op deze pagina.

Beija Flor in Puglia
Beija Flor in Puglia

Related Posts

De Zilveren Lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben!

De Zilveren Lepel: het Italiaanse kookboek dat je moet hebben!

De Zilveren Lepel mag bij echte Italië-liefhebbers niet in de keuken ontbreken. Het boek wordt in Italië zelf al meer dan 60 jaar verkocht en is de Italiaanse kookbijbel. De nieuwe Nederlandstalige editie van De Zilveren Lepel is bijna 1.500 pagina’s dik en telt meer dan […]

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, de winnares van Heel Holland Bakt. Zij maakte een kookboek vol Italiaanse taarten, koekjes en brood. Heerlijke recepten die er ontzettend mooi uitzien en ook nog eens eenvoudig te maken zijn. Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari Sarena Solari […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge